SuomiGameHUB

Maailma tarvitsee pelejä

“Obenseuer” – Selviytyminen Stalburgin kaaoksessa

Viimeaikaiset pelimarkkinoiden trendit ovat nähneet monenlaisia selviytymispelejä, mutta harva niistä sijoittuu yhtä erikoiseen ympäristöön kuin Obenseuer, jossa pelaaja pakotetaan Stalburgin kaoottisimpaan ja vaarallisimpaan kaupunginosaan, joka on nyt tiukan karanteenin alainen. Tässä pelissä pelaajan on selviydyttävä monenlaisista haasteista, kuten masennuksesta, riippuvuuksista ja mahdollisesti jopa tappavasta taudista.

Pelin ainutlaatuinen käänne on, että pelaaja saa hallintaansa keskeneräisen kerrostalon, jonka hän voi rakentaa ja ylläpitää sekä vuokrata asuntoja Obenseuerin kummallisille asukkaille. Lisäksi pelaaja voi sisustaa oman asuntonsa ja varustaa työpajansa, luoden peliin eräänlaista strategista syvyyttä.

Mielenkiintoisen vivahteen peliin tuo mahdollisuus harjoittaa maataloutta – viljellä nauriita ja perunoita – synkässä ja kylmässä marraskuun ilmastossa. Nämä viljelytuotteet voidaan muuntaa “nestemäiseksi kullaksi”, tarjoten pelaajalle taloudellista hyötyä.

Pelin dynamiikkaan kuuluu myös tummien salaisuuksien paljastaminen Obenseuerin alamaailmasta. Pelaajan on suoritettava tehtäviä ja seikkailuja paljastaakseen, mitä kaupunginosan pinnan alla todella tapahtuu.

Pelaaja voi osallistua varkauksiin, sabotaasiin ja murtoihin – kaikkeen, mikä on tarpeen selviytymisen eteen, mutta samalla on vältettävä joutumasta kiinni, sillä Obenseuerin paikallismiliisin ylläpitämä vankila ei ole miellyttävä paikka.

Tämä pelikonsepti tarjoaa yhdistelmän selviytymistä, strategiaa ja moraalisten valintojen tekemistä poikkeuksellisessa ympäristössä, joka erottuu selvästi perinteisistä selviytymispeleistä. Pelistä on ollut Steamissa aikaisempi versio, mutta se on rakennettu alusta asti uudelleen.

Pelin ennakkojulkaisu on nyt saatavilla Steamista:
https://store.steampowered.com/app/951240/Obenseuer/

Keskustelu

Aloita uusi keskustelu