SuomiGameHUB

Maailma tarvitsee pelejä

Pelialan opinnäytetyökilpailu kutsuu esittämään vuoden 2023 parhaat tutkimukset

Pelialan akateemista osaamista juhlistetaan jälleen, kun Suomen pelitutkimuksen seura ry. ja Neogames käynnistävät 11. kerran opinnäytetyökilpailun, joka kokoaa yhteen pelialaan liittyvät korkeakoulututkinnot. Tämä ainutlaatuinen kilpailu tarjoaa näyttämön pelien, leikin ja pelillisten ilmiöiden parissa tehdylle tutkimukselle ja opinnäytetöille, jotka ovat valmistuneet vuoden 2023 aikana.

Kilpailu on avoin kaikille suomalaisissa yliopistoissa ja ammattikorkeakouluissa valmistuneille opinnäytetöille, jotka käsittelevät digitaalisia tai ei-digitaalisia pelejä sekä pelillistä kulttuuria laajemmin. Olipa kyseessä sitten pelisuunnittelun metodit, pelaamisen kulttuuriset aspektit tai pelien teoreettinen analyysi, kilpailu kannustaa tutkimaan pelimaailmaa monipuolisesti.

Kilpailun palkinnot jaetaan kahdessa sarjassa: yliopistotaso (pro gradut ja diplomityöt) sekä ammattikorkeakouluaste (lopputyöt), joissa molemmissa korostetaan alan tutkimuksen merkitystä ja innovatiivisuutta. Voittajia odottaa rahapalkinto sekä kutsu esittelemään tutkimustaan Pelitutkimuksen päivässä vuonna 2024, mikä tarjoaa loistavan mahdollisuuden verkostoitua ja jakaa ideoita pelitutkimuksen kentällä.

Kiinnostuneiden on toimitettava ilmoittautumisensa viimeistään 15. maaliskuuta 2024 täyttämällä virallinen ilmoittautumiskaavake. Opinnäytetyön tekijöitä rohkaistaan itse asettamaan työnsä ehdolle, mutta myös ohjaajat voivat ehdottaa merkittäviä töitä, huomioiden, että ehdotuksia suositaan yksi per oppiaine tai koulutusohjelma.

Tämän vuoden kilpailu tarjoaa jälleen kerran ainutlaatuisen tilaisuuden tuoda esiin ja palkita pelialan tutkimuksen ja koulutuksen parhaimmistoa, edistäen samalla pelikulttuurin ymmärrystä ja kehitystä Suomessa.

Lue lisää ja ilmoittaudu:
https://www.pelitutkimus.fi/tiedotteet/pelialan-opinnaytetyokilpailu-2024

Keskustelu

Aloita uusi keskustelu