SuomiGameHUB

Maailma tarvitsee pelejä

“Pikku-ukot mesoo” avaa lähdekoodinsa

Ennen tamperelaisen 10tonsin perustamista, Miikka Kulmala kehitti retrohenkisen ampumapelin, Pikku-ukot mesoo, joka ammentaa inspiraationsa 90-luvun lopun klassikoista kuten Liero ja Molez. Merkittävänä kulttuuritekona, projektin lähdekoodi on nyt avattu yleisölle. Peli, jonka kehitys ajoittui vuosien 1999 ja 2001 välille, on herättänyt kiinnostusta retropeleistä innostuneiden keskuudessa.

Kulmala on kuitenkin julkaissut varoituksen pelin nykytilasta. Nykyisessä muodossaan Pikku-ukot mesoo ei ole käännettävissä, sillä se perustuu vanhentuneeseen ja nykyään hankalaan saataville yksityisomistukselliseen pelimoottoriin. Tämä rajoittaa pelin käyttöönottoa ja kehitystä uusilla alustoilla.

Tulevaisuudessa peli voisi olla mahdollista siirtää nykyaikaisemmalle ja helpommin saataville oleville alustoille, kuten SFML:lle. Tämä vaatisi merkittävää aikaa ja motivaatiota, jotka ovat tällä hetkellä haasteena projektin jatkokehitykselle.

Yhteisön osallistuminen ja kiinnostus projektia kohtaan ovat tervetulleita. Kulmala rohkaisee kiinnostuneita osapuolia haarukoimaan projektin, tutkimaan sen mahdollisuuksia ja jakamaan ideoita pelin tulevaisuudesta. Jokainen panos, olipa kyse sitten koodista, ideoista tai muusta tuesta, on arvokas pelin kehitykselle.

Lähdekoodi nyt saatavilla GitHubissa:
https://github.com/milzer/pikku-ukot-mesoo

Keskustelu

Aloita uusi keskustelu