SuomiGameHUB

Maailma tarvitsee pelejä

POOLS julkaistu – tutkimusmatka rajoja hämärtäviin tiloihin

Jyväskyläläinen Tensori julkaisi videopelinsä POOLS, joka tarjoaa pelaajille mahdollisuuden tutkia ja kokea outoja, rajoja hämärtäviä tiloja ilman perinteistä pelimekaniikkaa. Pelissä ei ole käyttöliittymää tai dialogia, ja sen sijaan äänimaailma luo vahvan läsnäolon tunteen. Äänet ja kaikuefektit vaihtelevat huoneesta riippuen, mikä tehostaa pelin immersiivistä tunnelmaa. Liikkuminen vedessä on hitaampaa, mikä lisää pelin autenttisuutta ja jännitettä.

POOLS:ssa ei ole juonta tai hahmoja, eikä pelaaja löydä pelistä muistiinpanoja. Sen sijaan ympäristö muuttuu sitä mukaa, kun pelaaja etenee ja tutkii uusia alueita. Jokainen pelin kuusi lukua kestää 10–30 minuuttia ja tarjoaa ainutlaatuisia arvoituksia ja mysteerejä.

Peli hyödyntää inspiraationsa lähteinä internet-ilmiöitä kuten “Liminal spaces”, “Found footage” ja “Backrooms”, erityisesti “Backrooms Pools” -konseptia. POOLS:n luomiseen ovat vaikuttaneet myös muut taiteilijat ja teokset, kuten Matt Studiosin Poolrooms-videot vuodelta 2022, Mortain Colorsin teokset, Andrew Quistin Anemoiapolis: Chapter 1 ja Kane Pixelsin The Backrooms -elokuvat.

POOLS on nyt saatavilla Steamista:
https://store.steampowered.com/app/2663530/POOLS/

Keskustelu

Aloita uusi keskustelu