SuomiGameHUB

Maailma tarvitsee pelejä

“Rainmaker”-demo toi voiton Suomeen kansainvälisessä kilpailussa

Suomalainen ohjelmointi- ja taideosaaminen loisti jälleen kansainvälisellä areenalla, kun kotimaiset demoryhmät Byterapers ja Doomsday veivät parhaan palkinnon Revision 2024 -tapahtumassa Saksassa. Tämä pääsiäisenä pidetty tapahtuma kokosi yhteen maailman demoskene-elitistön ja tänä vuonna suomalaisosaajat nostettiin korkeimmalle korokkeelle. Heidän yhteistyöteoksensa, Rainmaker, saavutti PC Demo -kilpasarjassa ensimmäisen sijan, ohittaen tiukassa kilpailussa toiseksi sijoittuneen MFX-ryhmän vain kahdella pisteellä.

Tämä voitto on merkittävä saavutus Suomelle, sillä se on ensimmäinen laatuaan maailman suurimmassa demoskene-tapahtumassa, jossa kilpailee satoja teoksia ja johon osallistuu vain parhaimmisto. Rainmaker-projekti sai alkunsa elokuussa 2023 ja tiimin jäsenet panostivat lukuisia tunteja sen kehittämiseen ja viimeistelyyn, mikä kertoo suomalaisen demokulttuurin omistautumisesta ja innovatiivisuudesta. Projekti huipentui, kun yksi ryhmän jäsenistä matkusti 1300 kilometriä toimittaakseen teoksen kilpailuun – todistaen yksilöiden sitoutumista ja yhteisön tukemaa luovaa työtä.

Byterapers ja Doomsday ovat molemmat tunnettuja nimiä demoskene-kulttuurissa, joka on viime vuosina saanut tunnustusta myös Unescon aineettoman kulttuuriperinnön ja suomalaisen elävän perinnön listalla. Tämä kulttuuri kukoistaa luovuuden, ohjelmoinnin, grafiikan ja äänen yhdistämisellä, luoden kiehtovia audiovisuaalisia esityksiä, jotka haastavat sekä tekijöitä että yleisöä.

Kilpailun voiton lisäksi on syytä mainita, että Rainmaker-teoksen takaa löytyy tiiviisti yhteistyötä tehneitä suomalaisia demotaiteilijoita, jotka ovat kotoisin pääasiassa Ylä-Savosta. Heidän työnsä ja saavutuksensa ovat paitsi nostaneet esiin suomalaisen demoskene-kulttuurin, myös tuoneet esille paikallista osaamista ja yhteisön voimaa. Vaikka Iisalmen torilla ei vielä ole järjestetty voiton kunniaksi kansanjuhlaa, on yhteisön ylpeys ja ilo tämän saavutuksen myötä mitattavissa.

Tämän vuoden Revision-tapahtuma tarjosi jälleen kerran näyttämön, jossa teknologian ja taiteen rajapinnassa liikkuvat osaajat pääsivät esittelemään taitojaan. Suomalaisen demoskene-kulttuurin menestys kansainvälisellä areenalla on osoitus siitä, kuinka pitkälle viety omistautuminen, luovuus ja yhteistyö voivat johtaa.

Lue lisää V2.fi:
https://www.v2.fi/uutiset/pelit/38474/Demoskene-veteraanit-Byterapers-ja-Doomsday-nappasivat-Saksasta-kaikkein-kirkkainta-demokultaa/

Keskustelu

Aloita uusi keskustelu