SuomiGameHUB

Maailma tarvitsee pelejä

Rovio julkaisee oppaan inklusiivisesta pelikehityksestä

Helsinkiläinen Rovio, tunnettu erityisesti Angry Birds -pelisarjastaan, on julkaissut pelikehityksen ja markkinoinnin inklusiivisuutta käsittelevän oppaan. “Playbook for Inclusive Game Development and Marketing” -niminen opas tarjoaa yksityiskohtaista tietoa siitä, miten pelit voidaan suunnitella ja markkinoida siten, että ne huomioivat moninaisuuden ja tasa-arvon.

Rovion Chief Sustainability Officer Heini Kaihu korostaa, että pelialalla on merkittävä vastuu ja valta määritellä, mikä koetaan normaaliksi ja hyväksyttäväksi. “Pelien monimuotoisuus ja inklusiivisuus alkavat monimuotoisista ja inklusiivisista peliyrityksistä. Haluamme, että tämä opas aloittaa uuden keskustelun alalla, joka tarvitsee itsetutkiskelua. Kehotamme työntekijöitämme ja laajempaa peliyhteisöä pohtimaan, keskustelemaan eritaustaisten ihmisten kanssa ja haastamaan omat käsityksensä,” Kaihu sanoo.

Opas käsittelee perusteellisesti inklusiivisten pelien luomisen keskeisiä aspekteja, tarjoten käytännöllisiä listoja ja konkreettisia toimintaohjeita pelialan ammattilaisille. Aiheita ovat muun muassa ei-binääriset hahmot, pelien saavutettavuus, inklusiiviset narratiivit ja haitalliset stereotypiat peleissä. Ensimmäinen version oppaasta tuotettiin sisäisesti, keräämällä Rovion työntekijöiden parhaita käytäntöjä ja muovaamalla niistä toiminnallisia kohtia.

Kaihu tähdentää, että oppaan julkaiseminen on vasta ensimmäinen askel kohti todella inklusiivista pelikehitystä: “Tulevaisuudessa haluamme myös osallistaa pääkäyttäjämme ja sidosryhmämme auttamaan meitä omaksumaan monimuotoisuuden ja luomaan inklusiivisempia pelikokemuksia kehittämällä sisältöä edelleen.”

Lataa opas Rovion sivuilta:
https://www.rovio.com/inclusion-playbook/

Keskustelu

Aloita uusi keskustelu