SuomiGameHUB

Maailma tarvitsee pelejä

Suuret investoinnit syynä Remedyn talouden alamäkeen

Vuonna 2023 Remedy Entertainmentin ilmoittaman tuloksen mukaan liikevaihto laski 22,2 prosenttia 33,9 miljoonaan euroon. Edellisvuonna vastaava luku oli 43,6 miljoonaa euroa. Remedy kertoi kärsineensä 28,6 miljoonan euron liiketappiosta vuoden aikana, mutta samalla yhtiö sai 5,2 miljoonaa euroa rojalteja Alan Wake Remastered -pelistä.

Erityisesti loppuvuoden 2023 talouslukemat herättävät huomiota, sillä tuolloin liikevaihto oli 10,3 miljoonaa euroa, mikä on 24,4 prosenttia vähemmän kuin edellisvuonna. Lisäksi toiminnallinen tappio syveni 12,8 miljoonaan euroon, kun taas vuonna 2022 sama luku oli vielä 2,1 miljoonan euron voitto.

Remedyn taloudellisen tilanteen kerrotaan johtuvan osittain siitä, että yhtiö on panostanut merkittävästi meneillään oleviin projekteihinsa, kuten Control 2:n ja Max Payne -uusintaversioiden kehittämiseen. Lisäksi yhtiö on kirjannut 7,2 miljoonan euron arvonalentumistappion projektistaan nimeltä Kestrel, joka tunnettiin aiemmin nimellä Vanguard. Projektin suunnitelma muutettiin viime marraskuussa maksuttomasta moninpelistä premium-tuotteeksi.

Toimitusjohtaja Tero Virtalan mukaan vuosi 2023 oli haastava, mutta hän korostaa Alan Wake 2:n julkaisun olleen merkittävä menestys yhtiölle. Peli on saavuttanut vahvat myyntiluvut kilpaillussa julkaisuikkunassa. Virtalan mukaan Alan Wake 2 on jo kattanut merkittävän osan Epic Games Publishingin tekemistä investoinneista ja pelin odotetaan tuovan merkittävää tuottoa yhtiölle.

Remedy on hankkinut täydet julkaisuoikeudet 505 Gamesilta Control-franchisen ensimmäiseen peliin, sen jatko-osaan sekä kehitteillä olevaan moninpeliprojektiin Condoriin 17 miljoonalla eurolla. Yhtiö suunnittelee Max Payne 1:n ja 2:n uusintaversioiden kehitysbudjetin olevan samalla tasolla kuin Alan Wake 2:lla.

Tulevaisuudessa Remedy keskittyy laajentamaan ja kasvattamaan franchisejaan, kuten Alan Wake ja Control, sekä kehittämään Remedy Connected Universea. Yhtiö odottaa liikevaihtonsa kasvavan ja toiminnallisen tuloksensa paranevan tulevaisuudessa, mikä riippuu muun muassa siitä, päättääkö se julkaista Control 2:n ja Condorin itse tai valitseeko uuden julkaisukumppanin.

Lue lisää osoitteesta GamesIndustry.biz:
https://www.gamesindustry.biz/remedy-revenue-drops-222-to-339-million-in-2023

Keskustelu

Suuret investoinnit syynä Remedyn talouden alamäkeen2 viestiä
Aloita uusi keskustelu