SuomiGameHUB

Maailma tarvitsee pelejä

Tekoälyn kontrolloimat robotit ihmiskunnan kimpussa “AI Kills All Humans” -pelin demossa

One Joyful Day:n kehittämästä AI Kills All Humans -pelistä on julkaistu pelattava demo Steamissa. Pelissä ohjataan tekoälyä, jonka koodissa tapahtunut pieni virhe – nolla muuttunut ykköseksi – saa aikaan sen, että tekoäly lähettää robotteja ihmiskunnan kimppuun. Pelin erikoisuus piilee siinä, ettei pelaajalla ole suoraa kontrollia robottien toimintaan. Sen sijaan pelaajan antamien käskyjen toteutus jätetään robottien itsenäisen päätöksenteon varaan. Pelaajan tehtävä on antaa käskyt, joiden mukaan robotit hyökkäävät rakennuksiin, tuhoavat aseita ja pyrkivät eliminoimaan ihmisiä.

Pelin mekaniikkaan kuuluu myös aikaelementti: jokaisessa tehtävässä pelaajalla on käytössään 30–100 sekuntia aikaa saavuttaa tavoitteensa estäen samalla liian monen ihmisen pakenemisen. Mikäli tehtävä epäonnistuu, pelaajalla on mahdollisuus päivittää robottejaan keräämillään “tappopisteillä” ja yrittää uudelleen, joko samoja tehtäviä tai vaikeampia versioita edellisistä tasosta saadakseen lisää “tappopisteitä”.

Pelissä on yhteensä 27 erilaista tehtävää, mukaan lukien 8 perustehtävää, niiden 3 vaihtoehtoista versiota sekä 3 bonustehtävää. Strategisen suunnittelun ja nopeiden päätösten merkitys korostuu, kun jokainen taso tulee suorittaa tiukassa ajassa. Pelin suunnittelussa on pyritty luomaan kokemus, joka on mahdollista käydä läpi yhden illan aikana, tarjoten elokuvailtaa muistuttavan viihteen sijaan tiivistä peliaikaa. Lisäksi tekoälyteknologiaa on hyödynnetty tehtävien kohteiden ja hyökkäyksen syiden valinnassa.

Tämä peli tarjoaa erilaisen näkökulman strategiapelien maailmaan, haastaen pelaajat pohtimaan tekoälyn mahdollisuuksia ja rajoja taistelukentällä.

Testaa peliä Steamissa:
https://store.steampowered.com/app/2234780/AI_Kills_All_Humans/

Keskustelu

Aloita uusi keskustelu