SuomiGameHUB

Maailma tarvitsee pelejä

Tilemap-kerrokset uutena lisänä Aseprite 1.3 -versiossa

Aseprite-piirto-ohjelmiston uusin versio, 1.3, on nyt julkaistu, korvaten aiemman version 1.2.40. Tämä versio on saatavilla Steamissa sekä muilla alustoilla, mutta vielä ei ole saatavilla Humble Bundlessa johtuen teknisistä ongelmista tiedostojen lataamisessa.

Uusi versio tuo mukanaan useita merkittäviä päivityksiä ja ominaisuuksia. Eräs keskeinen uudistus on laattojen käsittelyyn tarkoitetut tilemap-kerrokset. Lisäksi versio 1.3 sisältää pienempiä päivityksiä, kuten tumman teeman, kallistuksen muuntamisen, tekstikentät muunnoksille ja mahdollisuuden muuttaa tagien kokoa raahaamalla reunoja.

Muita muutoksia ovat “toistot”-kenttä tageille, värien poiminta työpöydältä, z-indeksin kerrosten uudelleenjärjestäminen tietyissä kehyksissä, uusi hiiri/kynävakauttaja, globaali käyttäjätieto spriteille, sekä parannuksia siveltimen koon muuttamiseen ja arvojen räätälöintiin.

Lisäksi ohjelmassa on nyt uusia skriptausmahdollisuuksia, kuten kanvas-widget ja välilehdet. Myös käyttöliittymässä on tehty pieniä muutoksia, kuten uusi “Muunna”-valikko, joka yhdistää aiemmat “Tausta kerroksesta” ja “Kerroksesta taustaksi” -toiminnot. Tiedoston vienti on nyt alavalikossa, ja natiivi tiedostodialogi on käytössä Windowsissa ja macOS:ssä.

Lue lisää Aseperiten blogista:
https://blog.aseprite.org/2023/11/27/aseprite-v13/

Keskustelu

Aloita uusi keskustelu