SuomiGameHUB

Maailma tarvitsee pelejä

Unity vähentää 265 työpaikkaa ja päättää yhteistyön Weta FX:n kanssa

Unity Software, peliohjelmistoja tuottava yritys, ilmoitti tiistaina vähentävänsä työvoimaansa 265 työntekijällä, mikä vastaa 3,8 prosenttia sen globaalista työvoimasta. Yhtiö aikoo myös päättää yhteistyösopimuksen digitaalisten videotehosteiden yrityksen kanssa, jonka on perustanut “Taru Sormusten Herrasta” -elokuvien ohjaaja. Tämä päätös on osa yrityksen uudelleenjärjestelyä.

Vuonna 2021 Unity osti Weta FX:n teknologia- ja insinööriosaston. Kaupan myötä 275 Weta Digitalin huippuinsinööriä siirtyi Unityn palvelukseen. Tuolloin Unity ilmoitti, ettei se aio siirtää työntekijöitä ja että se pysyy sitoutuneena Wellingtoniin Uudessa-Seelannissa. Nyt tehty ilmoitus kuitenkin tarkoittaa, että 265 työntekijää, joiden työt liittyvät sopimukseen, irtisanotaan.

Unityn toimitusjohtajana toiminut John Riccitiello erosi lokakuun alussa ja hänen tilalleen nimettiin väliaikaiseksi toimitusjohtajaksi James M. Whitehurst. Unityn hallituksen itsenäiseksi johtajaksi nimettiin Roelof Botha.

Unityn Wētā Tools -yksikkö perustettiin edistämään korkeatasoisten visuaalisten tehosteiden tuotantoa ja sisällöntuotantoa. Yksikkö esitteli uusimpia edistysaskeleitaan SIGGRAPH-konferenssissa Los Angelesissa elokuussa. Unity ilmoitti sijoittavansa merkittävästi tutkimukseen ja kehitykseen.

Unity on ilmoittanut sulkevansa toimistoja 14 paikkakunnalla, mukaan lukien Berliinissä ja Singaporessa, ja merkittävästi vähentävänsä toimistotilojaan jäljellä olevissa toimistoissa, kuten San Franciscossa ja Bellevuen kaupungissa Washingtonin osavaltiossa. Lisäksi Unity ei enää vaadi työntekijöitään työskentelemään toimistoissa kolmena päivänä viikossa ja vähentää “täydellisiä toimistopalveluita” kolmeen päivään viikossa useimmissa sijainneissa.

Wētā FX ja Unity sopivat palvelusopimuksen päättämisestä 25. marraskuuta 2023. Unity säilyttää omistusoikeuden joulukuussa 2021 hankittuun teknologiaan ja arvioi parhaita tapoja hyödyntää sitä tulevaisuudessa. Teknologia pysyy myös Wētā FX:n käytettävissä. Wētā FX jatkaa IP:n rakentamista ja kehittämistään omilla työkaluillaan ja tekniikoillaan.

Unityn osakekurssi on laskenut merkittävästi Weta-kaupan jälkeen. Kaupan aikaan osakekurssi oli yli 150 dollaria, huipussaan lähes 200 dollaria, mutta nykyään se on alle 30 dollaria osakkeelta.

Lue lisää fxguide:ssa:
https://www.fxguide.com/quicktakes/unity-software-with-a-company-reset-walks-away-from-film-vfx-and-the-weta-deal/

Keskustelu

Aloita uusi keskustelu