SuomiGameHUB

Maailma tarvitsee pelejä

Unityn toimitusjohtaja John Riccitiello eroaa kiistellyn hinnoittelumuutoksen jälkeen

Unityn pitkäaikainen toimitusjohtaja John Riccitiello on ilmoittanut vetäytyvänsä yhtiöstä. Riccitiello, joka on johtanut Unityä yhdeksän vuoden ajan, ei myöskään jatka hallituksen jäsenenä. Yhtiö kertoi maanantaina, että James Whitehurst, entinen Red Hatin toimitusjohtaja, ottaa Unityn väliaikaisen toimitusjohtajan tehtävät. Sequoia Capitalin Roelof Botha puolestaan tulee olemaan yhtiön uusi hallituksen puheenjohtaja.

Riccitiellon lähtö seuraa syyskuussa ilmoitettua hinnoittelumuutosta, joka sai aikaan voimakasta kritiikkiä kehittäjien keskuudessa. Muutos sai joukon pelikehittäjiä kirjoittamaan julkisen kirjeen, jossa he ilmaisivat huolensa siitä, että uusi hinnoittelu “vaarantaa sekä pienet että suuret pelikehittäjät” ja että muutos tehtiin “ilman minkäänlaista teollisuusneuvontaa”. Unity myöhemmin muokkasi päivitystään kehittäjien mielipiteet huomioiden ja pahoitteli aiheuttamaansa hämmennystä.

Unity meni pörssiin vuonna 2020 ja sen markkina-arvo oli ensimmäisen kaupankäyntipäivän jälkeen 17 miljardia dollaria. Yhtiön nykyinen markkina-arvo on hieman yli 11 miljardia dollaria, osakekurssin laskettua yleisen teknologia-alan laskusuhdanteen myötä vuonna 2022.

Yhtiön osakkeen arvo laski 1,5 prosenttia ja oli 29,70 dollaria maanantain markkinoiden sulkeuduttua.

Lue lisää:
https://www.cnbc.com/2023/10/09/unity-ceo-john-riccitiello-is-retiring-from-gaming-software-company-.html

Keskustelu

Aloita uusi keskustelu