SuomiGameHUB

Maailma tarvitsee pelejä

Unreal Engine 5.3 – Tilavuusrenderöintiä ja kokeellisia ominaisuuksia

Unreal Engine 5.3 on julkaistu ja se tuo mukanaan lukuisia merkittäviä parannuksia pelikehittäjille ja sisällöntuottajille monilla eri toimialoilla. Uudessa versiossa on tehty parannuksia ydintoimintoihin, kuten renderöintiin, kehittäjien iteraatioprosesseihin sekä virtuaalituotantotyökaluihin. Versio 5.3 sisältää myös kokeellisia uusia ominaisuuksia renderöinnissä, animaatiossa ja simulaatiossa, jotka mahdollistavat entistä monipuolisemman työnkulun suoraan Unreal Engine 5:ssä.

Nanite-renderöintitekniikka on saanut nopeusparannuksia ja tukee nyt laajempaa valikoimaa pintoja. Lumen-teknologian parannukset mahdollistavat useita heijastuksia ja nopeamman suorituskyvyn pelikonsoleilla. Muita parannuskohteita ovat muun muassa Virtuaaliset varjokartat (Virtual Shadow Maps), jotka ovat nyt tuotantovalmiita, ja Aikavaiheinen kuvasuurennos (Temporal Super Resolution).

Moniprosessiajo (Multi-Process Cook) on myös uudistettu ja se mahdollistaa tehokkaamman ja nopeamman sisällön kääntämisen alustakohtaisiin formaatteihin. Kehittäjät voivat nyt hyödyntää lisäprosesseja, jotka nopeuttavat kokonaisvaltaisesti sisällön valmistumista.

Elokuvantekijöille Unreal Engine 5.3 tuo uuden Kamerarigin kiskotoiminnon (Cine Cam Rig Rail Actor), joka mahdollistaa perinteisten kameraratojen ja -vaunujen emuloinnin. Tämä tarjoaa hienostuneempia ohjausmahdollisuuksia kuin aiemmin ja tukee sekä editorissa että VCam-työnkulussa tehtävää työtä.

VCam-järjestelmässä on myös useita uusia parannuksia, kuten mahdollisuus tarkistaa ottoja suoraan iPadissa, samanaikaisesti eri tiimiläisille suunnatut VCam-lähetykset sekä hidas kuvanopeus nopeiden toimintakohtausten helpompaa tallentamista varten.

Kokeellisten ominaisuuksien joukossa on uusia toimintoja, jotka koskevat tilavuusefektien, kuten savun ja tulen, renderöintiä. Lisäksi ortografista renderöintiä on parannettu.

Uusi Luustoeditori (Skeletal Editor) tarjoaa animaattoreille erilaisia työkaluja luustoverkkojen (Skeletal Meshes) kanssa työskentelyyn, mukaan lukien ihon painoarvojen maalaamisen. Kaiken kaikkiaan uudistukset pyrkivät mahdollistamaan yhä useampien luovien työnkulujen siirtämisen suoraan Unreal Engineen, vähentäen tarvetta edestakaisille siirroille muihin sovelluksiin.

Unreal Engine 5.3 tuo myös kokeellisen tuen nDisplay-järjestelmälle SMPTE ST 2110 -standardia käyttäen, valmistellen tietä tulevaisuuden LED-tuotantovaiheille. Tämä mahdollistaa monimutkaisempien kohtausten ja valaistuksen renderöinnin suuremmalla tarkkuudella ja nopeudella.

Unreal Engine 5.3 on ilmaiseksi käytettävissä Epic Games launcherista.

Lue lisää Epic Gamesin lehdistötiedottesta:
https://www.unrealengine.com/en-US/blog/unreal-engine-5-3-is-now-available
Julkaisutiedot:
https://docs.unrealengine.com/5.3/en-US/unreal-engine-5.3-release-notes/

Keskustelu

Aloita uusi keskustelu