SuomiGameHUB

Maailma tarvitsee pelejä

Uudet fysiikkatoiminnot: Raycasting nyt saatavilla GameMakerissa

GameMaker-ohjelmiston uusin päivitys, versio 2024.6, on julkaistu tuoden mukanaan useita uusia ominaisuuksia, jotka parantavat pelikehitysalustan käytettävyyttä. Päivitys sisältää muun muassa mahdollisuuden lisätä ja muokata tekstiä pelihuoneissa, uuden fysiikkamoottorin raycast-toiminnon, sekä syvyys- ja peittokuviopuskurien käsittelyä.

Tekstin lisääminen pelihuoneisiin on nyt mahdollista luomalla Asset Layer ja käyttämällä Layer Toolboxin “T”-painiketta. Tämä mahdollistaa dynaamisen tekstin käyttämisen pelissä ja tarjoaa kehittäjille vapauden hyödyntää projektin fontteja tekstielementeissä. Kehittäjät voivat myös muokata tekstiä reaaliajassa.

Fysiikkamoottorin uusi raycast-toiminto mahdollistaa yksityiskohtaisten törmäystestien suorittamisen luomalla näkymättömän säteen, joka tunnistaa törmäykset alku- ja loppupisteen välillä. Tämä toiminto on erityisen hyödyllinen pelimekaniikoissa, jotka vaativat tarkkaa törmäysdetektiota.

Syvyys- ja peittokuviopuskurien käsittely on myös parantunut, mahdollistaen kehittyneempien graafisten tekniikoiden, kuten varjokarttojen, jälkikäsittelyn ja volumetrisen renderöinnin, käytön. Kehittäjät voivat nyt hallita syvyysarvoja ja suorittaa tarkempia piirtoja.

Lisäksi Instance-paneelin päivitys Room Editorissa tekee elementtien hallinnasta helpompaa, tarjoten paremman käyttöliittymän komponenttien selaamiseen ja muokkaamiseen.

Lue lisää GameMakerin sivuilta:
https://gamemaker.io/en/blog/release-2024-6

Keskustelu

Aloita uusi keskustelu