SuomiGameHUB

Maailma tarvitsee pelejä

Uudistettu “Assault Wing” saapuu Steam-palveluun: ilmaista avaruustoimintaa

Suomalainen indie-peli Assault Wing, joka alun perin lanseerattiin 10 vuotta sitten, tekee paluun uudistettuna versiona. Tämä avaruusteemainen toimintapeli, jossa pelaajat ohjaavat avaruusaluksia ja taistelevat räjähdysalttiilla areenoilla, on saanut uuden elämän kehittäjätiimin ja helsinkiläisen Planteam Lambergin yhteistyön ansiosta.

Alkuperäinen Assault Wing (jota ei kannata sekoittaa Studfarmin 1998 Assault Wingiin), jonka Studfarm Studios julkaisi, on kulkenut pitkän matkan. Peli rakennettiin XNA-teknologialla, joka sittemmin hylättiin, ja tämä johti pelin asentamisongelmiin. Pelin fanit ja alkuperäiset tekijät päättivät herättää pelin henkiin käyttämällä MonoGamea, joka mahdollisti pelin päivittämisen nykyisille alustoille.

Uudistettu Assault Wing sisältää useita merkittäviä parannuksia. Steam-integraatio tuo mukanaan globaalin pistetaulukon ja pelin verkkotoiminnallisuutta on parannettu Steamin verkosto-ominaisuuksilla. Myös Linux- ja Mac-käyttäjät pääsevät nyt nauttimaan pelistä, sillä se on saatavilla myös näille alustoille.

Erityisen merkillepantavaa on, että tämä uudistettu versio on ladattavissa ilmaiseksi Steam-palvelusta. Tämä tekee pelistä entistä saavutettavamman ja mahdollistaa suuremman pelaajakunnan osallistumisen. Pelin julkaisu on asetettu tulevalle perjantaille, jolloin pelaajat pääsevät kokeilemaan uudistettua klassikkoa.

Vaikka pelin ydin on pysynyt uskollisena alkuperäiselle luomukselle, monet tekniset parannukset ja lisäykset tuovat siihen uutta syvyyttä ja pelattavuutta. Assault Wingin paluu onkin esimerkki siitä, miten yhteisön ja kehittäjien yhteistyö voi herättää vanhan suosikin uudelleen eloon.

Jos haluat auttaa peliä saamaan näkyvyyttä, voit lisätä sen toivelistallesi nyt Steamissa.

Peli julkaistaan Steamissa perjantaina 26. tammikuuta:
https://store.steampowered.com/app/1971370/Assault_Wing/

Keskustelu

Aloita uusi keskustelu