SuomiGameHUB

Maailma tarvitsee pelejä

Uusi Godot-kehitysrahasto: Lisää vakautta ja riippumattomuutta projektille

Godot-projektin kehittäjät ovat esitelleet uuden Godot-kehitysrahaston, jonka tavoitteena on vakauttaa ja pitkittää projektin elinkaarta. Rahasto käynnistettiin pehmeästi jo heinäkuussa ja on kerännyt jo useita uusia ja vanhoja tukijoita. Kehittäjät kuitenkin painottavat, että rahaston tulee kasvaa ylläpitääkseen nykyistä kehitysvauhtia ja mahdollistaakseen uusien työntekijöiden palkkaamisen.

Godot-kehitysrahasto erottuu muista vastaavista alustoista merkittävästi pienemmillä alusta- ja transaktiokuluilla. Koska kyseessä on voittoa tavoittelematon organisaatio, lahjoituksiin ei lisätä arvonlisäveroa toisin kuin esimerkiksi Patreon-alustalla. Tämä tarkoittaa, että lahjoitukset ohjautuvat suoraan Godot-moottorin kehitykseen ja parantamiseen.

Jos tuet tällä hetkellä projektia Patreonin kautta, kehittäjät kannustavat siirtymään Godot-kehitysrahaston puolelle tehostaakseen lahjoituksen vaikutusta.

Yhteisön tuki on ollut ja on edelleen olennainen tekijä projektin kehitykselle. Lahjoituksilla, riippumatta niiden suuruudesta, voidaan palkata lisää kehittäjiä, tuottaa laadukkaita demoja, kattaa hosting- ja infrastruktuurikuluja ja näin parantaa Godot-moottoria entisestään.

Vaikka rahasto toimii jo nyt hyvin, tulevaisuudessa luvassa on myös automatisoituja palkkioita, kuten erityisrooleja Discordissa, ja mahdollisuus näyttää lahjoitustaso käyttäjätunnuksen yhteydessä projektin pääalustoilla.

Rahaston myötä Godot-projektin taloudellinen riippumattomuus kasvaa, kun yhä suurempi osa rahoituksesta saadaan käyttäjien toistuvista lahjoituksista ja yrityssponsoroinneista. Tämä vapaus mahdollistaa yhteisön tarpeiden ja avoimen lähdekoodin periaatteiden asettamisen etusijalle.

Lue lisää sivulta GodotEngine.org:
https://godotengine.org/article/godot-developer-fund/

Godot Development Fund:
https://fund.godotengine.org/

Keskustelu

Aloita uusi keskustelu