SuomiGameHUB

Maailma tarvitsee pelejä

Vähäinen osallistujamäärä haastaa mehu jamin suosion kasvattamisen

Pelinkehitystapahtuma mehu jam 2 on jälleen takana. Tällä kertaa makuina olivat aiheet “house troll” ja “magazine”. Tällä kertaa jameista pihalle putkahti vain yksi demo.

Indiekehittäjä Maffe julkaisi demon nimeltä “The Attic”, joka on retrotyylinen tasohyppely. Se on toteutettu mustavalkoisella 1-bittisellä pikseligrafiikalla. Pelaajat ohjaavat hahmoa näppäimistön ja hiiren avulla, ja pelin perusmekaniikkaan kuuluvat käveleminen ja hyppiminen.

Peli on kehitetty vain 48 tunnin aikana, mikä tekee siitä merkittävän näytteen Maffen kyvyistä luoda tiukan aikataulun puitteissa. “The Attic” on saatavilla maksutta itch.io-alustalla ja se tarjoaa mahdollisuuden tutustua kehittäjän pelisuunnittelutaitoihin.

Mehu Jam -tapahtumat järjestetään kuukausittain, mutta viimeisimmässä tapahtumassa osallistujia oli vähän. Toiveissa olisi, että seuraava jam houkuttelee enemmän osallistujia. Tällaiset lyhyet kehitystapahtumat ovat erinomaisia tilaisuuksia kokeilla uusia peli-ideoita ja -konsepteja kehittäjäyhteisön keskuudessa.

Kokeile The Attic:ia ilmaiseksi itch.io:ssa:
https://maaffe.itch.io/the-attic

Keskustelu

Aloita uusi keskustelu