SuomiGameHUB

Maailma tarvitsee pelejä

Valve päivittää Steam-käytäntöjään generatiivisen tekoälyn osalta

Valve on ilmoittanut päivittävänsä Steam-pelialustansa käytäntöjä tekoälyyn liittyen. Uusi linjaus mahdollistaa suuren osan tekoälyä hyödyntävien pelien julkaisun Steamissa. Tämä päätös seuraa Valven aiempaa ilmoitusta, jossa yhtiö kertoi arvioivansa, miten tekoälyteknologia integroidaan nykyisiin tarkastuskäytäntöihinsä.

Yhtiö on tuonut esiin kaksi merkittävää muutosta. Ensimmäinen koskee Sisältökyselyä, joka on lomake, jonka kehittäjät täyttävät lähettäessään pelinsä Steam-alustalle. Lomakkeeseen lisätään kohta, jossa kehittäjien tulee ilmoittaa, onko tekoälyä käytetty pelin kehitysvaiheessa. Tämä koskee sekä ennen julkaisua luotuja että pelin aikana luotuja sisältöjä.

Jos sisältö on luotu ennen julkaisua, kehittäjien on vakuutettava Valve siitä, ettei peli sisällä laitonta tai oikeuksia loukkaavaa materiaalia ja että peli vastaa markkinointimateriaaleissa annettuja lupauksia. Jos sisältö luodaan pelin aikana, kehittäjien on kerrottava, millaisia varotoimia he käyttävät varmistaakseen, ettei tekoäly luo laitonta sisältöä.

Toinen muutos liittyy siihen riskiin, että algoritmit tuottavat laitonta sisältöä pelin ollessa käynnissä. Valve aikoo ottaa käyttöön uuden järjestelmän Steamissa, joka mahdollistaa pelaajien ilmoittaa laittomasta sisällöstä peleissä, jotka sisältävät reaaliaikaisesti generoitua tekoälysisältöä. Pelaajat voivat käyttää pelin sisäistä overlay-toimintoa raportoidakseen sisällöstä, joka heidän mielestään olisi pitänyt jäädä tekoälyn suodattimen varaan.

Näiden muutosten myötä Steam on valmis vastaanottamaan tekoälypohjaisia pelejä. Ottaen huomioon, että Steamissa julkaistiin viime vuonna 14 000 peliä, on mielenkiintoista nähdä, kuinka moni uusi peli hyödyntää näitä muutoksia.

Valve on kuitenkin asettanut rajoituksen tekoälyn tuottamalle aikuisviihteelle. Tällä hetkellä Valve ei hyväksy “Aikuisille suunnattua seksuaalista sisältöä, joka on luotu reaaliaikaisesti generoidulla tekoälyllä.”

Lue lisää Steamin sivuilta:
https://steamcommunity.com/groups/steamworks/announcements/detail/3862463747997849619

Keskustelu

Aloita uusi keskustelu