SuomiGameHUB

Maailma tarvitsee pelejä

War Thunderin Dagor-pelimoottori avoimelle lähdekoodille

Gaijin Entertainment, yritys MMO-peli War Thunderin takana, on julkaissut sen käyttämän Dagor-moottorin lähdekoodin. Koodi on saatavilla GitHub-palvelussa ja se on lisensoitu avoimella BSD-3 -lisenssillä. Tämä on poikkeuksellista, sillä Dagor Engine on edelleen laajassa käytössä; itse asiassa War Thunder kuuluu tällä hetkellä Steamin kymmenen suosituimman pelin joukkoon.

Dagor-moottori on ollut Gaijin Entertainmentin käytössä useissa peleissä, kuten War Thunder, Enlisted ja CRSED: F.O.A.D. Moottorin alkuperäinen versio kehitettiin Gaijin Entertainmentin toimesta ja vuonna 2005 perustettiin erillinen yritys, Dagor Technologies, jatkamaan moottorin kehitystä. Moottori käyttää nykyään muun muassa PhysX-fysiikkamoottoria ja on päivitetty versioon 6.5 War Thunderin julkaisun jälkeen. Gaijinin unkarilainen toimisto vastaa moottorin jatkokehityksestä.

Vaikka Dagor Engine on nyt avoimen lähdekoodin projekti, siihen ei toistaiseksi sisälly kuin perusohjeet moottorin rakentamiseen. Kuitenkin esimerkkiprojekteja sekä esikäännettyjä työkaluja ja näytteitä on saatavilla.

Koodin julkaisun myötä kehittäjät ympäri maailman voivat tutustua moottorin toimintaan ja hyödyntää sitä omien projektien kehittämisessä. Dagor-moottorin GitHub-repositorio, esikäännettyjä binäärejä sekä pelimoottorin näytteitä on saatavilla verkossa. Lisäksi tietoa Dagor-moottorin avoimuudesta ja ohjeita lähdekoodin käyttöön löytyy Gaijin Entertainmentin julkaisemasta videosta.

Dagor-moottorin GitHub-repositorio:
https://github.com/GaijinEntertainment/DagorEngine

Keskustelu

Aloita uusi keskustelu