SuomiGameHUB

Maailma tarvitsee pelejä

Windows 11 -päivitys tuo Dev Drive -tallennustilan kehittäjille

Viimeisin Windows 11 -päivitys sisältää Dev Driven, uudenlaisen tallennustilan, joka on suunniteltu parantamaan suorituskykyä kehittäjille tärkeissä tehtävissä.

Dev Drive esiteltiin ensimmäistä kertaa Microsoftin Build-konferenssissa kesäkuussa. Sen lisäksi käyttöönotettiin Dev Home, joka on uusi hallintakeskus Windowsille. Se auttaa kehittäjiä seuraamaan projektejaan mittariston avulla, joka koostuu mukautettavista pienoisohjelmista. Dev Home mahdollistaa myös kehitysympäristön pystyttämisen lataamalla sovelluksia, paketteja tai tietovarastoja, yhdistämällä kehittäjätileihin ja -työkaluihin, kuten GitHubiin, sekä luomalla Dev Driven tallennusta varten.

Tämä tallennustila perustuu Resilient File System (ReFS) -tiedostojärjestelmään, toisin kuin Windowsin oletusarvoinen NT File System (NTFS). ReFS on suunniteltu ja hienosäädetty erityisesti kehittäjien tarpeita ajatellen ja se tarjoaa useita etuja:

  • Projektin lähdekoodin isännöinti: Dev Drive on optimoitu suurten projektien lähdekoodin tallentamiseen ja hallintaan.
  • Työkansiot: Kehittäjillä on yleensä työkansioita, joissa he suorittavat toimenpiteitä, kuten koodin rakentamista, testaamista ja virheenjäljitystä. Dev Drive tarjoaa näille toiminnoille nopeamman tiedosto-I/O-suorituskyvyn.
  • Pakettivälimuistit: Pakettivälimuisteja käytetään yleisesti ohjelmistokehityksessä. Dev Drive nopeuttaa pakettien asentamista ja päivittämistä esimerkiksi npm:n (Node.js), pip:n (Python) tai NuGetin (.NET) kanssa.
  • Levyriippuvaiset toiminnot: Dev Drive parantaa levyriippuvaisten toimintojen, kuten kloonaamisen, rakentamisen ja tiedostojen kopioinnin suorituskykyä.

Tietoturva-asetusten hallinta: Dev Drive sisältää tiedostojärjestelmäoptimointeja ja ominaisuuksia, jotka mahdollistavat kehittäjille paremman hallinnan tallennustilavuuden asetuksista ja tietoturvasta.

Dev Drive on saatavilla tämän viikon Windows-päivityksessä Windows 11 22H2:lle. Kehittäjät voivat tarkistaa saatavuuden suorittamalla komennon “format /?” ja etsimällä siitä /DevDrv-parametrin.

Lue lisää Visual Studio Magazinesta:
https://visualstudiomagazine.com/articles/2023/10/17/dev-drive-ga.aspx

Keskustelu

Aloita uusi keskustelu