SuomiGameHUB

Maailma tarvitsee pelejä

YAHAHA Studios julkaisee AI-vetoisen Text2Game-ominaisuuden pelien nopeaan luomiseen

Helsinkiläinen YAHAHA Studios on julkaissut uuden tekoälyominaisuuden nimeltä Text2Game. Tämä innovaatio mahdollistaa pelien ja niiden ympäristöjen luomisen tekstikomennoin sekunneissa. Tekoälyapuri Theo on keskeinen osa tätä pakettia, joka on suunnattu niin aloitteleville kuin kokeneillekin pelinkehittäjille.

Text2Game tuo käyttäjien ulottuville mahdollisuuden luoda 3D-pelimaisemia ja tarinoita pelkästään lyhyiden tekstikomentojen avulla. Theo, joka toimii kuin keskustelukumppani, auttaa kehittäjiä valitsemaan ja räätälöimään pelielementtejä, mikä nopeuttaa ja tehostaa pelikehitysprosessia.

YAHAHA Studiosin tekoälyominaisuudet sisältävät kaksi pääelementtiä: YAHAHA:n viralliset tekoälypelit, joista ensimmäinen, AI-Asylum, julkaistiin Itch.io:ssa heinäkuussa 2023, sekä tekoälyavustajan, joka käsittää Text2Game Co-Pilotin ja ChatBot Theon, yhdessä AI Gameplay -ominaisuuden kanssa, joka sisältää valmiita pelipohjia.

Theo ei ainoastaan muunna tekstikomentoja automaattisesti peliympäristöiksi, vaan se myös “kasvaa” kehittäjien kanssa, ymmärtäen luonnollista kieltä ja mukautuen käyttäjiensä tarpeisiin. Tämän ansiosta pelikehittäjät voivat keskittyä enemmän pelimekaniikkaan, tarinankerrontaan ja muihin pelinkehityksen näkökohtiin.

YAHAHA Studiosin tavoitteena on tarjota luojille ja pelaajille mahdollisuus luoda omia maailmojaan, pelejään ja sosiaalisia kokemuksiaan UGC:n (User-Generated Content) voimalla. He pyrkivät inspiroimaan pelisuunnittelijoita kaikilla uransa vaiheilla.

Pengfei Zhang, YAHAHA:n operatiivinen johtaja, korostaa yrityksen sitoutumista tukemaan pelisuunnittelijoita: “YAHAHA AI:n avulla YAHAHA vahvistaa sitoutumisensa tukea ja innostaa pelisuunnittelijoita kaikilla tasoilla ja heidän pelikehitysuransa kaikissa vaiheissa. Toivomme, että pelinkehittäjät käyttävät YAHAHA AI:tä luodakseen entistäkin vaikuttavampia pelejä yhä saumattomammin ja tehokkaammin ja lopulta jopa nimikkeitä, jotka kilpailevat suurten studioiden AAA-julkaisujen kanssa. Kun sanomme, että “kuka tahansa voi YAHAHA”, tarkoitamme todella sitä: odotamme, että seuraava sukupolvi käyttää YAHAHAa harjoituskenttänä palkitsevaan pelisuunnitteluuraan.”

YAHAHA AI on nyt saatavilla. Lisätietoja:
https://yahaha.com/

Keskustelu

Aloita uusi keskustelu